Известие

Collapse
No announcement yet.

Съединител 156..2.4 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съединител 156..2.4 JTD

Здравейте , колеги . Искам да попитам ,кога се сменя съединителя ?При мен педала е малко твърдичък ,но като дам газ колата си върви нормално ,не боксува самия съединител . Дали мога да карам така или да започна да мисля за смяна.... В един сервиз ми казаха ,че е за смяна и излиза скъпичко , само 150 лв. за труд искат . Това нормална цена ли е ? Благодаря предварително.

Ми аз преди месец сменях съединител на мойта. Като почна да се преебва съединителя първият признак беше при тръгване от място трябваше да подавам повече газ защтото иначе не искаше да отлепя и гаснеше и два дни по късно при тръгване от място колата почна да подскача цялата и беше почти невъзможно да тръгна, но след като едвам тръгвах на следващите скорости нямаше проблем. И отидох в Т&Н там за Валео ми взеха около 500лв, но не помня точната сума. И монтажа е някъде към 100, 150лв. Бих ти препоръчал да отидеш в клубният сервиз ако си от София.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’

Comment

Да от София съм . При мен само педала е по твърд така казват ,не знам с какво го сравняват,но и на мен така ми се струва.Но никакви други признаци ,....че е за смяна ,а ми казаха ,че ако не го сменя на време става по- лошо .т.е. повече пари ,защото и други работи се претаковат... иначе ,не тресе,не боксува .видимо нищо. Къде се намира клубния сервиз ,и аз не съм член,но отдавна мисля да стана ,някои ще ми каже ли какво да направя за членството.

Comment

Първоначално публикувано от rumpo
        Да от София съм . При мен само педала е по твърд така казват ,не знам с какво го сравняват,но и на мен така ми се струва.Но никакви други признаци ,....че е за смяна ,а ми казаха ,че ако не го сменя на време става по- лошо .т.е. повече пари ,защото и други работи се претаковат... иначе ,не тресе,не боксува .видимо нищо. Къде се намира клубния сервиз ,и аз не съм член,но отдавна мисля да стана ,някои ще ми каже ли какво да направя за членството.
        сега незнам дали при дизелите е същото, щото все пак предполагам се ползва демпферен съединител , но при мен педала е адски твърд от както имам колата - 33000 км и оше не е сдал багажа.....

така че ако е само твърдостта, мисля че едва ли е за спешна смяна....
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

И моя си е така откато съм я купил - твърд си е, но няма яд с превключването на предавките, за боксуване също не може да става дума, отцепва си нормално и така 3000+ километра до момента. Мен лично ме посъветваха да карам така и да не бързам да сменям
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Working...
          X